پیام تبریک هیات مدیره کانون بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی تهران بمناسبت شب یلدا
«یلدا» یکی از مهمترین سنتهای باستانی و از جشنهای چندین و چند هزار ساله ایرانیان است
پاییزی را دوست دارم که بارانش فقط برای شستن غمهایت باشد! پاییز رو به اتمام است از ته دل سپیدی و زیبایی و آرامش برف زمستان را آرزو دارم تا با گرمای قلب پاکت برائت دلنشین باشد. یلدا مبارک
یلدایتان رویایی، روزهایتان پر فروغ، شبهایتان ستاره باران!
شب یلدا یکی از قدیمی ترین شبهایی است که ایرانیان هر ساله فرا رسیدن آن را جشن میگیرند. یلدا که بلندترین شب سال است با نام شب چله نیز شناخته میشود. سی آذر ماه در تقویم ایران به نام شب یلدا نام گذاری شده است. در این آئین ایرانی، خانوادهها به رسم قدیم در کنار بزرگترها شب نشینی میکنند و با تهیه انواع میوهها، تنقلات و گرفتن فال این روز را گرامی میدارند.
یک قدم مانده به یلدا، به شبی خاطرهانگیز و بلند، به سفیدی زمستان و اناری که دلش قصه یک رنگی است.
یلدا برگرفته از یک واژه سریانی می باشد که به تولد و زایش معنی شده است. سریانی زبان رایج مسیحی ها بوده است که از تحقیق و بررسی در کتب تاریخی واژه نامه ها کسب شده است دانشمند بزرگ و تقویم شناس ابوریحان بیرونی با نام میلاد اکبر از شب یلدا یاد می کند و آن را میلاد خورشید دانسته است.
جشن یلدا امروزه توسط ایرانیان با شب نشینی اقوام و خانواده در کنار یکدیگر برگزار می شود بدین گونه که اعضای خانواده در این شب مهم گردهم آمده و افراد مسن خانواده شروع به تعریف کردن قصه های کهن می کند که خوردن هندوانه ، آجیل و انار و شیرینی و میوه های مختلف از جنبه های نمادین این شب عزیز می باشد اغلب این میوه ها دانه های زیادی دارند و به نوعی جادوی سرایتی به شمار می روند که انسان ها با توسل به برکت پردانه بودن آن ها نیروی باروری را در خود نیز افزایش می دهند و هندوانه و انار را به خاطر سرخی رنگ شان نمایندگی از خورشید در شب تصور می کنند.
ارسال به دوستان