پیام تبریک هیات مدیره کانون بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی تهران بمناسبت ولادت امام زین العابدین(ع)
سالروز ولادت امام زین العابدین (ع)
امشب كه در بهشت وا مى گردد هر درد نگفتنى دوا مى گردد از يمن ولادت امام سجاد(ع) حاجات دل خسته روا مى گردد ولادت با سعادت امام سجاد(ع) مبارک باد
امام سجاد علیه السلام روز پنجم شعبان سال ۳۸ هجری قمری دیده به جهان گشودند
امام زین العابدین (ع) در دورانی به امامت رسید که جامعه، روزگار پر فراز و نشیبی را پشت سر میگذاشت و همه ارزشهای دینی، دست خوش تحریف و تغییر امویان شده بود. آن حضرت در شرایطی به امامت رسید که کج اندیشی، فرصت طلبی، عدالت گریزی، دنیاپرستی و عافیت طلبی از ویژگیهای برجسته آن بود و یاران حقیقی حضرت، بسیار اندک بودند. ایشان خود در این باره میفرمود: «در تمام مکه و مدینه، بیست نفر نیستند که ما را دوست بدارند».
در آن زمان جامعه از فقدان قانون، نبود عدالت اجتماعی، ساخت و پرداخت احادیث دروغین و داستان پردازیهای بی فایده، جبرگرایی و رواج نادانی رنج میبرد و به طور کلی میتوان آن دوره را عصر اختناق و نومیدی از پیروزی حرکت مسلحانه نامید. بنا بر نقل تاریخ نگاران، آن حضرت امامت را به طور پنهانی و با تقیه شدید و در زمانی دشوار عهده دار شد.
با توجه به آن شرایط، امام زین العابدین (ع) که رنگ به رنگ شدن مردمان را در دوران امام حسن و امام حسین دیده بود و شدت خفقان و انحطاط فکری و سیاسی مسلمانان را به چشم میدید، نمیتوانست حرکتی مسلحانه انجام دهد و باید روشهای مبارزاتی دیگری را بر میگزید.
از راههای مبارزه امام زین العابدین (ع) با حکومت ستمگر و سخت گیر اموی، روشنگری از راه نشر دانش ناب اهل بیت (ع) بود. به شهادت تاریخ، ایشان مسجد رسول خدا (ص) را مدرسه خویش ساخت و در موضوعهای گوناگون فقه، تفسیر، حدیث، فلسفه، کلام، عرفان و اخلاق مباحث علمی و حوزه درسی دایر کرد. آن حضرت هر روز جمعه، جلسه سخنرانی عمومی برگزار میکرد و به پند و اندرز مردم، ترغیب به زهد در دنیا و شوق به آخرت و نشر آموزههای دینی میپرداخت. همین روشنگریها روز به روز، بر شمار دوستان و یاران اهل بیت (ع) میافزود و زمینه را برای فعالیت امام باقر و امام صادق در سالهای بعد فراهم میکرد. بر این اساس، بسیاری از دانشمندان و فقیهان آن دوره، شاگردان مکتب علمی و دانشگاه امام زین العابدین (ع) بودند.
ارسال به دوستان