پیامتسلیت هیات مدیره کانون بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی تهران بمناسبت شهادت امام علی النقی الهادی (ع)
شهادت امام علی النقی(ع)
امام علی بن محمد الهادی علیهما السلام در نیمه ذی الحجه سال 212ق نزدیک شهر مدینه در روستای صریا، چشم به دنیا گشود و در سوم ماه رجب سال 254ق در سرّ من رأی (سامرا) توسط معتز عباسی به شهادت رسید. ایشان پس از پدر بزرگوارشان 33 سال امامت شیعیان را بر عهده داشتند.
ای در سپهر مجد و شرف ، رویت آفتاب / در بزم ما بتاب و رخ از دوستان متاب از پا فتاده ایم، ز رحمت تو دست گیر / ما را که دل ز آتش د
شناسنامه امام هادی علیه السلام
دهمین پیشوای شیعیان، حضرت امام علی بن محمد الهادی علیه السلام در نیمه ذیحجه، سال 212 هجری در «صریا» متولد شد. نام مبارکش «علی»، کنیه اش «ابوالحسن»، و القابش: «نجیب»، «مرتضی»، «هادی»، «نقی»، «عالم»، «فقیه»، «امین»، «مؤتمن»، «طیب»، «متوکل» و «عسکری» می باشد و مشهورتر از همه «هادی» و «نقی» است.
پدر آن گرامی، پیشوای نهم، حضرت جواد علیه السلام و مادرش بانوی گرانقدر و با فضیلتی به نام «سمانه مغربیه» است که به «سیده ام الفضل» معروف بود.
-
فضایل امام هادی علیه السلام
امام هادی علیه السلام از نظر نسب، پدری دارد چون امام جواد و خانواده ای چون اهل بیت و مادری که خود حضرت هادی درباره اش فرموده است: «عارفةٌ بحقّی و هی منْ اهْل الْجنّة مایقْربها شیطانٌ مریدٌ ولاینالها کید جبّارٍ عنید و هی مطْلوبةٌ بعین اللّه التی لاتنام ولاتتخّلف امّهات الْصّدیقین والصّالحین.» مادر من عارف به حق من است! او از اهل بهشت است؛ زیرا کسی که عارف به حق امام باشد و او را شناخته باشد، باید چندین درجه ایمان را دارا باشد. باید مخلص باشد تا شیطان نتواند در او نفوذ کند. باید مقام لقاء الله داشته باشد، تا در حفظ خداوند باشد. باید صدیقه باشد تا مادر صدیق باشد.
از نظر حسب و فضایل و علم ایشان، بهتر است از زبان خود حضرت نقل کنیم. یحیی ابن اکثم از حضرت هادی از معنای این آیه شریفه: « و لوْ أنّ ما في الْأرْض منْ شجرةٍ أقْلامٌ و الْبحْر يمدّه منْ بعْده سبْعة أبْحرٍ ما نفدتْ كلمات اللّه إنّ اللّه عزيزٌ حكيم؛اگر آنچه درخت در زمین است قلم شود و دریا مرکب شود و هفت مرتبه دریا به وجود آید، کلمات خداوند تمام شدنی نیست.» پرسید که: مراد از کلمات الله چیست؟ حضرت هادی فرمودند:«نحْن کلمات اللّه الّتی لاتدْرک فضائلنا ولاتسْتقْصی؛ ماییم کلمات خداوندی، که فضایل آنان درک شدنی و تمام شدنی نیست»
نظر دهید