فرارسیدن سالروز ولادت امام رضا علیه السلام مبارک باد.

پیام تبریک هیات مدیره کانون بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی تهران بمناسبت میلاد امام رضا (ع)

فرارسیدن سالروز ولادت امام رضا علیه السلام مبارک باد.

تو را با نام آهو می شناسند / رضای حضرت هو می شناسند تمام رعیت ملک عظیمت / به نام شاه خوشرو می شناسند . . . ولادت امام رضا(ع) بر شما مبارک

بر روی رضا شمس امامت صلوات بر شافع ما روز قیامت صلوات در شام ولادتش که شادند همه بفرست بر این روح کرامت صلوات صلوات

داستان ولادت امام رضا (ع)

هنوز داغ شهادت امام صادق علیه السلام از قلب مالامال از اندوه فرزندش امام کاظم علیه السلام رخت برنبسته و لباس عزا بر تن شیعیان ایشان دیده می شود. مدینه نیز در غم از دست دادن رهبر و امامی چون صادق آل محمد، از آسمان خجل است و خورشید و ماه و ستارگان نیز حال طلوع ندارند. از 25 شوال تا 11 ذیقعه، لبخندی بر لبان هیچ یک دیده نشده است. تا روز یازدهم ذیقعده که خورشید، طلوع متفاوتی داشت و مدینه و اهلش را با پرتوافشانی خویش، از تولد کودکی در خانه امام کاظم علیه السلام باخبر کرد. آری، تولد این کودک که او را علی نام نهادند، مرهمی بر قلب داغدیده هستی بود. میلاد با سعادت امام علی بن موسی الرضا علیه السلام بر شیعیان آن حضرت مبارک باد.

10خصوصیت انسان کامل در کلام امام رضا علیه السلام

 اندیشه ها، آرمان ها، اخلاق و برنامه ها و رفتار امامان اهل بیت علیهم السلام سراسر ارزشی، حجت، راهگشا، كارساز، "حق" و بهترین گزینه برای اقتباس و اقتدا در زندگی فردی و اجتماعی است و انسان بدون شناخت و معرفت و اطاعت و بیعت آنان به كمال عرفانی و بهشت الهی نمی رسد.

در این قسمت به معیارهای انسان کامل از نظر امام رضا علیه السلام می پردازیم ، تا بدانیم لازمه رسیدن به کمال چیست؟ و در راه کسب آن بکوشیم .

امام رضا علیه السلام فرمود :  « عقل هیچ مرد مسلمانی كامل نشود تا در وی ده خصلت باشد؛ 

 1. امید به خیر او وجود داشته باشد؛

2. از شر او مردم در امان باشند؛

3. كار نیک اندک دیگری را زیاد شماره؛

4. كار نیک فراوان خویش را كم محسوب دارد؛

 5. از درخواست مردم خسته نشود؛

6. در طول زندگی از اندوختن دانش دلسرد نگردد؛

7. فقر در راه خدا، از ثروت (بدون ایمان) برایش محبوب تر باشد؛

 8. ذلّت در مسیر الهی از عزّت در مسیر دشمنان خداوند برای او خوشایندتر باشد؛

 9. گمنامی را از شهرت بیشتر دوست داشته باشد؛

10. "دهم" و چه دانی كه "دهم" چیست؟ كسی گفت ویژگی دهم چیست؟

فرمود هر كه را ببیند وی را از خود بهتر و پارساتر داند؛ زیرا مردم دو گروه اند: گروهی كه از وی برتر و با تقواترند. گروهی كه از وی بدتر و پست تر هستند. وقتی فردی از گروه پست تر و بدتر را مشاهده كند؛ با خود گوید: شاید این شخص نیكیهایش نهفته باشد كه برای وی بهتر است و خوبیهای من آشكار است كه برایم شر محسوب می شود. وقتی آدم بهتر و پاك تر از خویش را ببیند، در برابرش فروتنی كند تا به مقام وی برسد. وقتی كه چنین باشد، شكوهش عالی تر شود و نیكهایش دلپذیرتر گردد و حسن شهرت پیدا كند و از بزرگان روزگار خویش گردد.»

 
کلمات کلیدی
کاربر تحریریه
تهیه کننده:

کاربر تحریریه