ولادت حضرت فاطمه (س) و روز مادر و تولد حضرت امام خمینی (رحمته الله علیه ) رهبر کبیر انقلاب اسلامی مبارک باد

پیام تبریک هیات مدیره کانون بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی تهران بمناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز مادر

ولادت حضرت فاطمه (س) و روز مادر و تولد حضرت امام خمینی (رحمته الله علیه ) رهبر کبیر انقلاب اسلامی مبارک باد

سالروز میلاد خجسته فاطمه زهرا (س) سرور بانوان جهان، عطای خداوند سبحان، کوثر قرآن، همتای امیر مومنان و الگوی بی بدیل تمام جهانیان بر همه زنان عالم مبارک باد . . .

امشب، آسمان مکه آذین بند قدوم دختر خورشید است و کعبه و زمزم و صفا، سرود خوان آمدن کوثر جاری رسول خدایند.

پنج سال پس از بعثت پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله، جهان اسلام به نور اقدام ولادت دختری نورانی شد که برترین زنان عالم لقب گرفت. به عقیده شیعه حضرت زهرا سلام الله علیها در بیستم جمادی الثانی در مکه معظمه به دنیا آمد. حضرت زهرا از نعمت مادری برخوردار بودند که نخستین زن مسلمان بود و شهرت خاصی در میان اعراب داشتند. پیامبر صلی الله علیه و آله و حضرت خدیجه سلام الله علیه از تولد دختر گرامی شان بسیار خوشحال بودند.

ولادت حضرت زهرا زمانی اتفاق افتاد که تولد دختر در میان اعراب خوشایند ایشان نبود و تا پیش از ظهور اسلام دختران زنده به گور می شدند. هم زمان با تولد حضرت زهرا سوره کوثر بر پیامبر نازل شد و مورخان و مفسران شان نزول این سوره را همین اتفاق یعنی تولد حضرت زهرا می دانند. در محتوا و تفسیر سوره کوثر، کوثر به معنای خیر کثیر که به پیامبر عطا شده، آمده است.

فاطمه در کودکی مستقیماً زیر نظر پدر و مادرش رشد یافت و جوانی‌اش را در دوران دشوار کار تبلیغی پدرش سپری کرد. او در محاصرهٔ شعب ابی‌طالب مادرش را از دست داد. پس از هجرت به مدینه، در سال دوم ه‍.ق با علی بن ابی‌طالب ازدواج کرد و چهار یا پنج فرزند به دنیا آورد. در سال یازدهم ه‍. ق، پس از درگذشت پدرش، به دفاع از علی بن ابی‌طالب در جانشینی محمد پرداخت و خطبهٔ فدکیه را در مسجد پیامبر برای دفاع از حقّ خویش در مورد فدک ایراد کرد. او بحث‌ها و استدلال‌های بسیاری با ابوبکر و عمر کرد، اما این گفت‌و‌گوها ثمره‌ای نداشت. در جریان این وقایع، عمر و گروهی از همراهانش به‌قصد گرفتن بیعت به خانهٔ علی رفته و در آنجا با مقاومت علی و فاطمه و حامیانش روبرو شدند. او نخستین شخص از خانوادهٔ محمّد است که پس از محمّد درگذشت. منابع تاریخ درگذشت وی را از سی روز تا شش ماه پس از درگذشت محمّد بیان می‌کنند، اما دو قول هفتاد و پنج روز و نود و پنج روز پس از مرگ پدرش رایج‌تر و معتبرتر است. محل دفن فاطمه زهرا نامشخص و مورد اختلاف است اما سه مکان از بقیه محتمل‌تر است:

  1. در میان سنگ قبر و منبر پیامبر در روضهٔ نبوی.
  2. در خانهٔ خود فاطمه زهرا که اکنون در مسجد النبی قرار گرفته‌ است.
  3. قبرستان بقیع (که بیشتر از مکان‌های دیگر محتمل‌ دفن وی است)

حدیث حضرت فاطمه(س) درباره جایگاه مادر 

همیشه در خدمت مادر و پای بند او باش، چون بهشت زیر پای مادران است؛ و نتیجه آن نعمت های بهشتی خواهد بود. 

بهترین چیز برای حفظ شخصیت زن آن است که مردی را نبیند و نیز مورد مشاهده مردان قرار نگیرد.

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم