پیام هیات مدیره کانون بازنشستکان دانشگاه علوم پزشکی تهران بمناسبت روز جهاد کشاورزی
روز جهاد کشاورزی و روز جهاد سازندگی به فرمان امام خمینی (ره)
جهاد سازندگی نهادی انقلابی است که در تاریخ بیست و هفتم خرداد ۱۳۵۸ به فرمان امام خمینی(ره) برای رسیدگی به مناطق محروم و دور افتاده روستایی ایران تاسیس شد.
جهاد سازندگی در 27 خرداد ماه 1358 با فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) به منظور فراهم آوردن نهضتی همه جانبه برای مبارزه با فقر و محرومیت بجا مانده از رژیم گذشته و توسعه و عمران روستائی به وجود آمد.
نهضت جهاد سازندگی در روز سهشنبه هفتم آذر ۱۳۶۲ طی طرحی در سه فصل شامل، اهداف، وظایف و مقررات عمومی در یازده ماده و پنج تبصره با تایید مجلس شورای اسلامی به وزارتخانه جهاد سازندگی تبدیل شدو این طرح ده روز بعد به تأیید شورای نگهبان رسید.
به منظور رفع نابسامانیها و نارساییها در بخش کشاورزی براساس قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جهت اصلاح نظام اداری، کاهش تصدیهای غیر ضروری، ارتقای بهرهوری و کارایی نیروی انسانی و مدیریت دستگاههای اجرایی، حذف موازی کاریها و تجمع امور کشاورزی، دام، توسعه و عمران روستایی لایحه ادغام وزارت جهاد سازندگی و وزارت کشاورزی و تشکیل وزارت جهاد کشاورزی توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی تهیه و با قید یک فوریت به مجلس شورای اسلامی رفت و این لایجه در به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید و توسط شورای نگهبان تایید شد.
جهادسازندگی در جنگ نقش بزرگی را ایفا کرد و به گفته فرماندهان جنگ یکی از دلایل عدم شکست ایران در جنگ حضور این نهاد انقلابی در جنگ بود، جهاد در جنگ حضور مهندسی داشت و با ساخت پل، سنگر، خاکریز و جاده در مناطق مختلف باعث پیشرفت سربازان در جنگ میشد.
رفع محرومیت از روستاهایی که از سادهترین امکانات رفاهی نیز محروم بودند،حرکت به سوی استقلال و خودکفائی کشور با تلاش در جهت بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی روستاها و مناطق عشایری از طریق توسعه کشاورزی، دامداری، صنایع روستائی ، ایجاد زمینه لازم جهت رشد شخصیت والای انسانی روستائیان از طریق مشارکت و نظارت آنان در فعالیتهای روستائی و بسیج اقشار مختلف مردم جهت سازندگی روستاها و فراهم کردن امکان تلاش برای رشد و تکامل آنهااز مهمترین اهداف جهاد کشاورزی میباشد.
ارسال به دوستان